HoReCa Management Academy
Szkolenia i Konsultacje w Gastronomii i Hotelarstwie

General Manager Horeca - program

1. Budowanie zwycięskich zespołów w branży HoReCa (wykłady i ćwiczenia):

- przydzielanie ról
- wyzwania dla manegra
- czterosferowy model zachowań
- My ponad Ja

 

2.  Kultura organizacyjna firmy gastronomicznej (wykłady i ćwiczenia):

- rola Public Relations w gastronomii i hotelarstwie
- określenie celu i wizji swojej firmy

 

3. Dobre przywództwo General Managera (wykłady i ćwiczenia):

-rola lidera w zespole gastronomicznym
-zasady dobrego przywództwa
-zarządzanie poprzez cele
-delegowanie zadań

 

4.  Kreowanie osobowościowe General Managera (wykłady i ćwiczenia):

- charakterystyka dobrego przywództwa
- autorytet lidera
- style przywództwa

 

5. Komunikacja w biznesie  jako jeden z kluczy do sukcesu (wykłady i ćwiczenia):

- skuteczne komunikowanie się z zespołem
- efektywne zebrania 
- sztuka przyznawania się do błędów w pracy

 

6. Zarządzanie zmianą w zespole pracowniczym (wykłady, ćwiczenia i studium przypadku na przykładzie "Kuchenne Rewolucje"):

- charakterystyka potrzeby zmian w  Twojej firmie 
- model procesu zmian
- proces wdrażania zmian

 

7. Rozwiązywanie Problemów i konfliktów (wykłady i ćwiczenia):

-różnica miedzy konfliktem a problemem
-formy rozwiązywania problemów  i konfliktów
- mediacja szefowska

 

8. Sztuka negocjacji (wykłady i ćwiczenia):

- charakterystyka różnych sytuacji negocjacyjnych
- ocena sytuacji, określenie celu, dobór metody
- kształtowanie strategii negocjacyjnych w relacjach z różnymi grupami partnerów biznesowych w branży HoReCa

 

9. Zarządzanie talentami (wykłady i ćwiczenia):

-odróżnianie wiedzy od umiejętności i talentu
- poszukiwanie talentów jako pierwsze zadanie managera
-efekt wypalenia zawodowego
- exit interview czyli jak rozmawiać z odchodzącym pracownikiem

 

10. Psychologia Marketingu (wykłady i ćwiczenia):

- branding czyli zarządzanie marką w praktyce
- gender marketing- marketing płci
- controling marketingowy jako skuteczna analiza konkurencji