General Manager Horeca - program
1. Budowanie zwycięskich zespołów w branży HoReCa (wykłady i ćwiczenia):
- przydzielanie ról
- wyzwania dla manegra
- czterosferowy model zachowań
- My ponad Ja
2. Kultura organizacyjna firmy gastronomicznej (wykłady i ćwiczenia):
- rola Public Relations w gastronomii i hotelarstwie
- określenie celu i wizji swojej firmy
3. Dobre przywództwo General Managera (wykłady i ćwiczenia):
-rola lidera w zespole gastronomicznym
-zasady dobrego przywództwa
-zarządzanie poprzez cele
-delegowanie zadań
4. Kreowanie osobowościowe General Managera (wykłady i ćwiczenia):
- charakterystyka dobrego przywództwa
- autorytet lidera
- style przywództwa
5. Komunikacja w biznesie jako jeden z kluczy do sukcesu (wykłady i ćwiczenia):
- skuteczne komunikowanie się z zespołem
- efektywne zebrania
- sztuka przyznawania się do błędów w pracy
6. Zarządzanie zmianą w zespole pracowniczym (wykłady, ćwiczenia i studium przypadku na przykładzie "Kuchenne Rewolucje"):
- charakterystyka potrzeby zmian w Twojej firmie
- model procesu zmian
- proces wdrażania zmian
7. Rozwiązywanie Problemów i konfliktów (wykłady i ćwiczenia):
-różnica miedzy konfliktem a problemem
-formy rozwiązywania problemów i konfliktów
- mediacja szefowska
8. Sztuka negocjacji (wykłady i ćwiczenia):
- charakterystyka różnych sytuacji negocjacyjnych
- ocena sytuacji, określenie celu, dobór metody
- kształtowanie strategii negocjacyjnych w relacjach z różnymi grupami partnerów biznesowych w branży HoReCa
9. Zarządzanie talentami (wykłady i ćwiczenia):
-odróżnianie wiedzy od umiejętności i talentu
- poszukiwanie talentów jako pierwsze zadanie managera
-efekt wypalenia zawodowego
- exit interview czyli jak rozmawiać z odchodzącym pracownikiem
10. Psychologia Marketingu (wykłady i ćwiczenia):
- branding czyli zarządzanie marką w praktyce
- gender marketing- marketing płci
- controling marketingowy jako skuteczna analiza konkurencji