HoReCa Management Academy
Szkolenia i Konsultacje w Gastronomii i Hotelarstwie

Barista - założenia

  • DO KOGO KIERUJEMY SZKOLENIE: kurs BARISTYCZNY dedykujemy osobom, które chcą zdobyć i rozbudować umiejętności niezbędne w pracy na stanowisku barista. Ten kurs to nie tylko wiedza o kawie i sztuka parzenia ale również elementy jej profesjonalnego serwowania.
  • CEL SZKOLENIA: zdobycie wiedzy na temat profesjonalnego parzenia kawy i jej serwowania oraz poprawnej obsługi maszyn barowych.
  • ORGANIZACJA ZAJĘĆ: każdy dzień szkolenia BARISTA podzielony jest na część teoretyczną i praktyczną. Kurs w ponad 70% składa się z zajęć praktycznych. Podczas szkolenia BARISTA, nauczą się Państwo w jaki sposób prawidłowo parzyć kawę, przygotowywać koktajle mleczne, obsługiwać maszyny barowe oraz zdobędziecie umiejętność jaką jest sztuka rysowania mlekiem.
  • TRENERZY: kurs baristyczny prowadzony jest przez trenerów baristów oraz trenerów z zakresu komunikacji i obsługi gości w lokalach gastronomicznych i hotelarskich.
  • MIEJSCE I CZAS PROWADZENIA ZAJĘĆ: szkolenie Barista organizujemy w Warszawie w trybie TYGODNIOWYM oraz WEEKENDOWYM. Szkolenie trwa 2 dni, w godzinach: 9:00- 17:00. Osobom z poza Warszawy zapewniamy pomoc w rezerwacji miejsc noclegowych na preferencyjnych warunkach.
  • ILOŚĆ MIEJSC NA SZKOLENIU OGRANICZONA: grupy od 5 do 12 osób. 
  • MATERIAŁY: uczestnicy otrzymują materiały szkoleniowe w formie papierowej oraz elektroniczne prezentacje multimedialne.
  • EGZAMIN: praktyczny i teoretyczny.
  • CERTYFIKAT: języku polskim i angielskim wydajemy po złożeniu egzaminu z wynikiem pozytywnym.
  • UWAGA: dla restauracji i hoteli- na zamówienie: program szkolenia baristycznego tworzymy indywidualnie, pod kątem danego miejsca.

 

 

 

 

Koszt szkolenia: 690 zł/os.

cena zawiera: materiały szkoleniowe, certyfikat,
konsultacje i opiekę poszkoleniową.



ADRES SZKOLEŃ:
WARSZAWA 
Łódź