Sommelier - założenia
- DO KOGO KIERUJEMY SZKOLENIE: szkolenie SOMMELIER skierowane jest do osób, które chcą posiąść wiedzę na temat wina i jego serwowania. Kurs zwiększy Państwa znajomość w zakresie winiarstwa światowego i nauczy w jaki sposób oceniać wino oraz jak dobierać je do potraw. Zapoznamy Państwa z kunsztem pracy jaką wykonuje Sommelier. To także kurs zasad podawania wina i związaną z tym „oprawą”.
- ORGANIZACJA ZAJĘĆ : każdy dzień szkolenia podzielony jest na cześć teoretyczną oraz cześć praktyczną. W części teoretycznej przekazujemy wiedzę z zakresu: Sommelier, Wino, Kraje. Cześć praktyczna kursu poświęcona jest ćwiczeniom profesjonalnego otwierania, serwowania wina oraz degustacji i ocenie tego trunku z różnych zakątków świata.
- TRENERZY: szkolenia prowadzone są przez specjalistów, którzy posiadają wieloletnie doświadczenie w winiarstwie oraz w prowadzeniu szkoleń tematycznych: z zakresu komunikacji i obsługi gości w gastronomii i hotelarstwie.
- MIEJSCE I CZAS PROWADZENIA ZAJĘĆ: szkolenie Sommelier organizujemy w Warszawie, Wrocławiu, Poznaniu, Krakowie i Trójmieście. Szkolenie trwa 4 dni, od poniedziałku do czwartku, w godzinach: 9:00- 17:00.
- ILOŚĆ MIEJSC NA SZKOLENIU OGRANICZONA: grupy od 6 do 15 osób.
- MATERIAŁY: uczestnicy otrzymują materiały szkoleniowe w formie papierowej oraz elektroniczne prezentacje multimedialne.
- EGZAMIN: teoretyczny – test zawierający 20 pytań,
praktyczny – losowane zadania (z zakresu: serwowanie, oceny, doboru wina)
- CERTYFIKAT : w języku polskim i w języku angielskim po złożeniu egzaminu z wynikiem pozytywnym.
Koszt szkolenia: 1250 zł/os.
cena zawiera: materiały szkoleniowe, certyfikat,
przerwę kawową, konsultacje i opiekę poszkoleniową.
ADRESY SZKOLEŃ:
WARSZAWA - Wine Bar - WINNE BIELANY, ul. Antoniego Magiera 13a
KRAKÓW - Hotel CONRAD, ul. Josepha Conrada 29
WROCŁAW - Hotel SCANDIC, ul. Piłsudskiego 49/57
POZNAŃ - Biurowiec DELTA, ul. Towarowa 35