Sommelier Drukuj Email

 

 

  • DO KOGO KIERUJEMY SZKOLENIE: szkolenie  SOMMELIER skierowane jest do osób, które chcą posiąść wiedzę na temat wina i jego serwowania. Kurs zwiększy Państwa znajomość w zakresie winiarstwa światowego i nauczy w jaki sposób oceniać wino oraz jak dobierać je do potraw. Zapoznamy Państwa z kunsztem pracy  jaką wykonuje Sommelier. To także kurs zasad podawania wina i związaną z tym „oprawą”.
  • ORGANIZACJA ZAJĘĆ : każdy dzień szkolenia podzielony jest na cześć teoretyczną oraz cześć praktyczną. W części teoretycznej przekazujemy wiedzę z zakresu: Sommelier, Wino, Kraje. Cześć praktyczna kursu poświęcona jest ćwiczeniom profesjonalnego otwierania, serwowania wina oraz degustacji i ocenie tego trunku z różnych zakątków świata.
  • TRENERZY: szkolenia prowadzone są przez specjalistów, którzy posiadają wieloletnie doświadczenie w winiarstwie oraz w prowadzeniu szkoleń tematycznych: z zakresu komunikacji i obsługi gości w gastronomii i hotelarstwie.
  • MIEJSCE I CZAS PROWADZENIA ZAJĘĆ: szkolenie Sommelier organizujemy w Warszawie, Wrocławiu, Poznaniu, Krakowie i Trójmieście. Szkolenie trwa 4 dni, od poniedziałku  do czwartku,  w godzinach: 9:00- 17:00.
  • ILOŚĆ MIEJSC NA SZKOLENIU OGRANICZONA: grupy od 6 do 15 osób.
  • MATERIAŁY: uczestnicy otrzymują materiały szkoleniowe w formie papierowej oraz elektroniczne prezentacje multimedialne.
  • EGZAMIN: teoretyczny – test zawierający 20 pytań,

praktyczny – losowane zadania (z zakresu: serwowanie, oceny, doboru wina)

  • CERTYFIKAT : w języku polskim i  w języku angielskim po złożeniu egzaminu z wynikiem pozytywnym.

 

 

Koszt szkolenia: 950 zł/os.

cena zawiera: materiały szkoleniowe, certyfikat,
przerwę kawową, konsultacje i opiekę poszkoleniową.


 

ADRESY SZKOLEŃ:
WARSZAWA - Wine Bar - WINNE BIELANY, ul. Antoniego Magiera 13a
KRAKÓW -     Hotel CONRAD, ul. Josepha Conrada 29
WROCŁAW -  Hotel SCANDIC, ul. Piłsudskiego 49/57
POZNAŃ -      Biurowiec DELTA, ul. Towarowa 35

 

 

Terminy i zapisy

Program szkolenia


Szkolenia sommelierskie w

HMA

są rekomendowane przez Światowe winnice:



 

 

 

 


 

 


Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Do kogo kierujemy szkolenie: szkolenie  SOMMELIER w HoReCa Management Academy skierowane jest do osób, które chcą posiąść wiedzę na temat wina i jego serwowania. Szkolenie  zwiększy Państwa wiedzę w zakresie winiarstwa i wszystkiego, co jest z nim związane. Poznają Państwo podstawy  winiarstwa na świecie i nauczą się w jaki sposób oceniać wino, jak dobierać je do potraw i jaki gatunek tego szlachetnego trunku będzie dla Państwa odpowiedni. Podczas naszych szkoleń zapoznamy Państwa z kunsztem pracy Sommeliera czyli z zasadami podawania wina i związaną z tym „oprawą”.

Organizacja zajęć : każdy dzień szkolenia podzielony jest na cześć teoretyczną oraz cześć praktyczną. W części teoretycznej jest przekazywana wiedza z zakresu: Sommelier, Wino, Kraje. Cześć praktyczna poświęcona jest ćwiczeniom  profesjonalnego otwierania i serwowania wina oraz degustacji i ocenie tego trunku  z różnych zakątków świata.

Trenerzy: szkolenia prowadzone są przez specjalistów, którzy posiadają wieloletnie doświadczenie w winiarstwie oraz w prowadzeniu szkoleń tematycznych, jak również trenerów  z zakresu komunikacji i obsługi gości w gastronomii i hotelarstwie.

Miejsce i czas prowadzenia zajęć: szkolenie Sommelier organizujemy w Warszawie, Wrocławiu, Poznaniu, Krakowie, i Trójmieście. Szkolenie trwa 4 dni, od poniedziałku  do czwartku,  w godzinach: 9:00- 17:00

Materiały: uczestnicy otrzymują materiały szkoleniowe w formie papierowej oraz elektroniczne prezentacje multimedialne.

Egzamin: teoretyczny – test zawierający 20 pytań,

praktyczny – losowane zadania (z zakresu: serwowanie wina,  ocena wina, dobór wina)

Certyfikat : w języku polskim i  w języku angielskim po złożeniu egzaminu z wynikiem pozytywnym.